Acil Servis

Kadın Doğum ve Çocuk Branşı İle ilgili Her çeşit düşme, kaza, yaralanma, bayılma, kanama, ateş, solunum güçlüğü, vb. gibi acil durumlarda 24 saat anında müdahale ve gerektiğinde ameliyat, tam teşekküllü acil ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Acil servis için tüm gerekli teknik ve teşhis üniteleri 24 saat (hafta sonları, resmi ve bayram tatilleri dahil olmak üzere) hizmet vermektedir. Tam teşekküllü bir ambulans günün 24 saati uzman personeliyle görev başındadır. 

  • Acil servis
  • Kadın hastalıkları ve doğum
  • Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı
  • Tam teşekküllü biyokimya ve mikrobiyoloji
  • Radyoloji hizmetleri
  • Hemşirelik hizmetleri

Radyoloji Servisi

Maya Hastanesi Radyoloji Bölümü, günümüzün teknolojilerine sahip donanımı, doktor ve tekniker kadrosuyla her türlü radyoloji işlemini 7 gün 24 saat yapabilen gelişmiş bir tanı ve tedavi birimidir. Radyoloji Bölümümüz, doğru tanıya, her hastaya en düşük riskli ve en hızlı en uygun yöntemin özenle seçilmesi ve uygulanmasıyla varılacağına inanmaktadır. Hastanemizdeki cihazlar kullanılarak yapılan tüm incelemelerin sonucları otomasyon sistemine aktarılmakta, radyoloji uzmanları tarafından değerlendirilmekte ve saklanmaktadır. Sistemin hastane işletim sistemi (HİS) ile entegre olması tüm poliklinik ve kliniklerden sonuçlara hızlı bir şekilde ulaşma ve gerektiğinde konsültasyon yapma imkanı sağlamaktadır. Tüm ultrasonografi, Doppler incelemeleri ve kemik yoğunluğu ölçümleri yapılmaktadır.


Radyoloji Bölümümüzde hastalıkların tanısı ve izlenmesinde kullandığımız tıbbi görüntüleme cihazlarımız şunlardır:
Mammografi
Ultrasonografi
Renkli Doppler Ultrasonografi
Kemik Dansitometresi
Akciğer Filmi
Hsg
Mr
Nst

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Ailelerin çocuk sahibi olmaya karar verdiği ilk andan itibaren yaşanan heyecanlar doğum günü yaklaştıkça artmaya başlar ve doğumun ilk işaretleri ile birlikte doruğa ulaşır. Her şey sona erip bebek kucağa alındığında ise yaşanan bütün sıkıntılar, yerini tarifi imkansız bir huzur ve mutluluğa bırakır. Hastanemizde Normal Doğum, Sezeryan, her türlü laparoskopik ve histereskopik girişimler, rahim ameliyatları, doğumlara bağlı idrar tutamama ile ilgili araştırmalar özenle gerçekleştirilmektedir.


-HİZMETLERİMİZ

1. 4 Boyutlu ultrason ile gebelik takibi.

2. Detaylı USG 

3. Normal doğum, Prenses normal doğum, Suda doğum, Sezeryan

4. İkili ve Üçlü Test Dörtlü Test ,Torch, Eliza

5. Nst, Amnishure Testi,  

6. Kadın Doğumla ilgili  laparoskopik ve histereskopik girişimler

7. Myom ve over kisti tedavisi veya operasyonu

8. Jinekolojik Check-Up (Smear, Mammografi, Kemik dansitometrisi, Rutin Tahliller ve Detaylı Usg)

9. Elektrokoter ve kriyo terapi

10. Kolposkopi

11. Her türlü kadın doğumsal biyopsi

12. Sistorektosel Operasyonu

13. Vajinismus Tedavisi

14. Kemik erimesi,Mammografi çekimi

15. Tüylenme tedavisi

16. Tekrarlayan Düşüklerin sebepleri

17. Kısırlık incelemeleri (Rahim filmi, sperm analiz, hormon testleri, ultrason)

18. İntrauterin inseminasyon (Rahim içi aşılama), Mikroçipli Aşılama

19. Ovulasyon indüksiyonu (Yumurtalama Tedavisi)

20. Tüplerin bağlanması ve Tüplerin açılması operasyonu

21. Perinoplasti (Doğumlara bağlı yırtıukların dikilmesi)

22. Adet düzensizliği tedavisi

23. Evlilik öncesi danışma

24. Her Türlü Kan ve idrar testleri

25. Acil Polikliniği (7/24 365 gün kesintisiz hizmet)

26. 5 K.Doğum,1 Acil,1 Çocuk,1 Anestezi doktoru ile hizmetinizdeyiz.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Çocukluk çağı, ergenliğin tamamlanmasına kadar devam eden bir süreçtir. Büyüme ve fiziksel gelişme; genetik, beslenme ve çevresel faktörler ile belirlenir. Bunların herhangi birinde bozukluk olması büyüme ve gelişmeyi etkileyebilir. Biz Maya Hastanesi olarak size burada Çocukluk dönemleri, gelişim basamakları, hakkında kısaca bilgiler vereceğiz.Buradaki bilgilerin hekim muayenesi ve hekim konsultasyonu sonucu sağlanan bilgi ile kıyaslanamayacağını hatırlatırız.

 

Çocukluk Dönemleri:

Yenidoğan (0-4 hafta)

Sütçocuğu (1-12 ay)

Oyun Çocuğu (1-3 yaş)

Okul Öncesi Çocuğu (4-5 yaş)

Okul Çocuğu Kızlarda: 6-10 yaş Erkeklerde: 6-12 yaş

Ergen Kızlarda: 10-16 yaş Erkeklerde: 12-18 yaş

Gelişim basamakları:

Doğum: Çoğu zaman uyur, sıkıntı ve rahatsızlıklara ağlayarak yanıt verir.

6 Hafta: Görme hattındaki nesnelere bakar, kendisiyle konuşulduğunda gülümsemeye başlar, karnının üstünde düz yatar ve oturtulduğu zaman başı düşer.

3 Ay: Kendiliğinden gülümser, ses çıkarır ve gözleriyle hareket eden bir nesneyi izler. Otururken başını dik tutar ve eline konan nesneleri kavrar.

6 Ay: Destekle oturur nesneleri bir elinden diğerine geçirebilir ve yabancıları yadırgamaya başlar

9 Ay: Tam oturabilir, emekler ve kendi kendine ayağa kalkabilir, sesleri taklit edebilir.

1 Yaş: Elinden tutulunca yürüyebilir.; birkaç sözcük söyler ve giydirilirken yardımcı olur.

18 Ay: Tam yürüyebilir, tutunarak merdiven çıkabilir; yaklaşık 10 sözcük söyler ve kendikendine biraz yemek yiyebilir.

2 Yaş: Tam koşabilir, tek başına merdivenlerden çıkıp inebilir, basit giysileri giyebilir, 2 ya da 3 sözcüklü cümleler kurar ve tuvalet gereksinimlerini söyler.

3 Yaş: 3 tekerlekli bisiklete binebilir, düğme ve bağcıklar dışında kendi kendine giyinebilir, sürekli soru sorar ve kendi kendine tam olarak yemek yiyebilir.

4 Yaş: Merdiven inip çıkarken ayaklarını birbiri ardına kullanır, elini yüzünü yıkayabilir ve kendi kendine tuvalete gidebilir

5 Yaş: Sekerek koşar, zıplayan topu yakalayabilir, bakarak üçgen çizebilir, 4 renk bilir ve yardım istemeden giyinip soyunur. Sağlam çocuk izlemi ne sıklıkla yapılmalıdır?

İlk 6 ay: Büyümenin hızlı olması ve aşıların uygulanması nedeniyle birer aylık aralıklarla 6 ay-2 yaş arası: 3 ayda bir 2-6 yaş arası: 6 ayda bir 6-16 yaş arası: yılda bir izlemlere devam edilmesi önerilmektedir. Aşılama yapıplmasının amacı nedir? Ciddi yan etkileri ve ölüm riski olan hastalıklara karşı çocuğu korumak Ölümcül hastalıkların dünyadan kökünün kazınması

 Aşılar

Hepatit B Aşısı:

Hepatit B, HBV virüsüne bağlı olarak karaciğerin iltihabıdır. Hepatit B virüsüne (HBV) bağlı akut karaciğer iltihabının ortalama %5'i kronikleşir. Kronik vakalarda siroz ve karaciğer kanseri gelişme riski vardır. Bu nedenle önemli bir sağlık sorunu olan HBV ile mücadele için doğumda, 1. ve 6. ayda rutin aşılama yapılmalıdır. Daha önce aşı olmamış ve virüsle temaqs etmemiş herkes aşılanmalıdır. BCG (Verem) Aşısı: Verem hastalığının daha ağır seyretme tehlikesi yaş küçüldükçe artmakta olduğu için 2. ayda verem aşısı yapılmalıdır. 6-7 yaşlarında tekrarlanmalıdır. Aşılamadan 2- 6 hafta sonra aşı uygulanan yerde 10 mm çapında kırmızı bir şişlik oluşur. Bunu izleyen 2-3 hafta içinde apse ve ülser gelişebilir. Koltuk altında beze oluşabilir. Aşı yarasının iyileşmesi 4-12 haftalık bir süre alır. DBT (Difteri-Boğmaca-Tetanoz) Aşısı Difteri aşısı Corynebacterum Diphteriae bakterisinin toksin aracılığı ile oluşturduğu ölümcül bir hastalık olan difteriye karşı korunma amacıyla yapılır. Aşı 4-8 hafta ara ile 3 doz olarak uygulanır. 18. ayda, 5 ve 6 yaşlarında tekrarlanmalıdır. Bordatella Pertussis bakterisi ürettiği toksinler ile özellikle küçük çocuklarda zatürreye ve ölüme neden olabilir. Bu hastalıktan korunmak amacıyla boğmaca aşısı 2. aydan başlayarak 4-8 hafta ara ile 3 doz uygulanmalı, 18. ayda ve 5-6 yaşlarında tekrarlanmalıdır. Rutin kullanımda olan tam hücreli boğmaca aşısı sonrası lokal veya sistemik reaksiyonlar (aşı yerinde şişlik, yüksek ateş, huzursuzluk, devamlı ağlama şikayetleri), diğer aşılara göre daha sık görülür. Bu yan etkileri daha az olan asellüler boğmca aşısı yapılabilir. Tetanoz, Clostridium Tetani etkeni ile oluşan, kasılmalarla seyreden, tedavi edilmediğinde ölüme neden olan bir hastalıktır. Difteri ve boğmaca aşısı ile birlikte kas içine uygulanır. Bağışıklığın yaşam boyu devamı için 10 yılda bir aşılamanın tekrarı önerilir.

Çocuk Felci Aşısı (IPV, OPV) OPV: Canlı çocuk felci aşısıdır. 2 damla halinde ağızdan verilir. IPV: İnaktif çocuk felci aşısıdır. Kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanır.

Hib (Men enjit) Aşısı Hemofilus Influenza tip b (Hib) ilk 5 yaşta menenjit, kana bakteri yayılması, zatürre gibi ağır durumlara yol açtığı için bu yaştaki çocuklara önerilmektedir. 2. aydan itibaren 4-8 haftalık aralar ile 3 doz, 18. ayda rapel doz şeklinde uygulanır.

Kızamık Aşısı Kızamık virüsünün neden olduğu kızamık hastalığı orta kulak iltihabı, zatürre, beyin ve zarının iltihabına neden olabilen çok bulaşıcı bir hastalıktır. Kızamık aşısı 9. ayda etk başına, 15. ayda ise kızamıkçık ve kabakulak aşıları ile birlikte yapılmalıdır. 6-7 yaşta tekrarlanması gerekmektedir. Aşıdan 7-10 gün sonra 1-3 gün süren ateş ve daha az oranda döküntü olabilir.

Kızamıkçık Aşısı Kızamıkçık, ciltte döküntülerle kendini gösteren bulaşıcı bir hastalıktır. Aşı, doğumsal kızamıkçık infeksiyonunu önlemek için yapılır. Gebeliğin ilk 8-12 haftasında annenin kızamıkçık infeksiyonu geçirmesi düşük, ölü doğum ve doğumsal anomalilere neden olabilir. Bu nedenle kızamıkçık aşısı 15. ayda, ve 6-7 yaşlarında uygulanmalıdır. Eğer yaptırılmadı ise 10-12 yaşına gelmiş kız çocuklarına kızamıkçık aşısı mutlaka uygulanmalıdır.

Kabakulak Aşısı Kabakulak, kulak altındaki tükrük bezlerinin iltihabı ile seyreden bir enfeksiyon hastalığıdır. Kabakulak 1-5 yaş arasında beyin zarı ilhihabı nedenleri arasında ön sırada yer aldığı için 15. ayda ve 6-7 yaş arası olmak üzere iki kez uygulanması önerilmektedir.

Suçiçeği Aşısı Varicella-zoster virüsü (VZV) ile oluşan suçiçeği hastalığında gelişebilen ikincil cilt enfeksiyonları, pnömoni ve beyin iltihabını önlemek amacıyla 12 aydan sonra tek doz olarak uygulanır. Aşıdan sonra ilk 30 günde hafif suçiçeği döküntüsü görülebilir. Suçiçeği ile temastan sonra 72 saat içinde yapılan aşı koruyucudur.

Hepatit A Aşısı HAV virüsü karaciğerde akut iltihabi bir hastalığa neden olur. Çocuklarda infeksiyon genellikle bulgu vermese de nadiren akut karaciğer yetersizliğine neden olabilir. Hastalık ileri yaşlarda ağır geçirilmektedir. 2 yaşından sonra 6 ay ara ile 2 doz olarak kas içine uygulanır. İleri yaşlarda ağır geçirildiği için 10 yaşından sonra hastalığı geçirmemiş olanların aşılanması gerekmektedir. Grip Aşısı 6 aydan büyük olan riskli çocuklarda doktor önerisi ile uygulanır. 9 yaşından küçük çocuklarda 1 ay ara ile 2 doz, daha büyüklerde tek doz olarak kas içine yapılır.

Pnömokok Aşısı Streptococcus Pnömonia etkeninin neden olduğu infeksiyondan, korunmak için riskli çocuklarda doktor önerisi ile uygulanır.

Meningokok Aşısı N.Menengitidis etkeninin neden olduğu infeksiyon hastalıklarından korunmak riskli çocuklarda doktor önerisi ile uygulanır.

------------------------------------

TALASEMİ TANI ve İZLEM REHBERİ

https://ekutuphane.saglik.gov.tr/yayin/656
https://shgm.saglik.gov.tr/TR-45986/rehberler.html
https://shgmkanhizmetleridb.saglik.gov.tr/TR-94509/talasemi-tani-ve-izlem-rehberi-yayimlandi.html

Hastane İşleyiş Sistemimiz

Aksaray'da yeni ve modern binamızda, huzur duyacağınız şık ve modern odalarda, ev sıcaklığında, güler yüzlü kadromuzla sizlere hizmet veriyoruz. Hastanemizde en modern jinekolojik ve obstetrik müdahaleler, ameliyatlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir

Hasta Kabul ve Ön Kayıt

Hastanemiz Cumartesi günleri 13:00 'den sonra ve Pazar günleri hariç her gün 08:30-17:30 saatleri arasında poliklinik hizmetleri vermektedir. Hastalarımızın bağlı oldukları kurum yada sigorta doğrultusunda hastanemize başvururken yapması gereken işlemlerle ilgili olarak sitemizin ' anlaşmalı kurumlar' la ilgili bölümden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Danışma bölümündeki görevlilerimiz hastaneye başvurduğunuzda gerekli yardımda bulunmaktadır. Hastanemize gelen yabancı hastalarımızın muayene, yatış , taburcu ve sigorta işlemleri için yardımcı olmak üzere Almanca, İngilizce dilleri için tercümanlarımız hizmet vermektedir.

Poliklinik Hasta Danışmanlarımız

Kaydınızı yaptırdıktan sonra poliklinik katında hasta danışmanlarımız sizi beklemektedir. Doktorunuzla görüşmeden önce size gerekli ön bilgileri vermekte ayrıca yapılması gereken kayıt ve fotokopi işler için size yardımcı olmaktadırlar.SSk güncellemerinizde veya Karnenizde, Kimliğinizde, ve Kurumlarınızda çıkan problemler ve sorunlar için bilgi işlem merkezimiz işinizi geciktirmeden ve en kısa sürede çözmek için hastanemizde hizmet vermektedir.

Poliklinik Doktor Odalarımız

Her türlü rahim ameliyatları, doğumlara bağlı idrar tutamama ile ilgili araştırma ve ameliyatlar özenle gerçekleştirilmektedir. Menopoz teşhis, tedavi ve takibi, Kemik erimesi teşhis ve tedavisi, Tüylenme ve diğer hormon bozukluklarının araştırılması ve tedavisi, Tekrarlayan düşüklerin sebepleri, Kısırlık incelemeleri (Rahim filmi, Sperm analizi, Hormon araştırma, Ultrason), İntrauterin inseminasyon (rahim içiaşılama), Ovulasyon indüksiyonu - Kısırlık ameliyatları (Tanısal laparoskopi, Laparaskopik - Jinekolojik check-up, smear, biopsi, kanser araştırma ve ameliyatları, Gebelik takibi, ağrısız doğum, sezaryen ameliyatları İki modern ameliyathane ve doğum odası, fetal monitör, merkezi oksijen, son teknolojiye göre donatılmış bebek yoğun bakım odaları, şefkatli ve uzman ekibimizle 24 saat sizlerin hizmetindeyiz.

 

Yataklı Tedavi

Yataklı tedavi görmeniz gereken durumlarda hastanemizin son derece lüks, klima, buzdolabı ve televizyon ile donatılmış odalarımızda , dilerseniz refakatçınızla birlikte kendi evinizde olmanın rahatlığıyla tedavi görebilirsiniz. Güler yüzlü hemşirelerimiz 24 saat tek bir düğmeye basmanızla isteklerinizi yerine getirmeye hazırdır..

Güvenlik Ve Huzur

Ziyaret saatleri haftanın 7 günü 09:00-22:00 saatleri arasındadır. Hasta açısından sakıncalı olabilecek durumlarda ziyaret, hekim iznine bağlıdır. Yapılacak ziyaretlerin kısa süreli olması hem hastane hijyeni bakımından, hem de hasta sağlığı bakımından önemlidir. Hem ziyaretlerde hem de polikliniklerde sıra beklerken ihtiyaçlarınızın karşılanması için 4.katımızda cafeteryamız mevcuttur. Hastanemizde hasta odaları tek kişilik odalar şeklinde düzenlenmiştir. Tüm odalarımız refakatçi koltuğu ile donatılmış olup bir refakatçi kalabilir. Hastalarımızın sağlığı için tüm hastane binası içerisinde kapalı alanlarda sigara içilmesine kesinlikle izin verilmemektedir.Tüm Hastane katında olmak üzere toplam 16 adet güvenlik kamerası ile kayıtlar tutulurken ayrıca yapılan tüm telefon görüşmeleride kalite standartları içerisinde kayıt edilmektedir.

İletişim Bilgileri

ADRES: Kılıçarslan İlköğretim Okulu Karşısı Coğlaki Mahallesi 1203 Sokak No:3 Merkez/ AKSARAY 


TEL: +90 382 212 3344
FAX: +90 382 214 4888
WEB: www.aksaraymayahastanesi.com

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi           : 08:00 - 17:00 
Salı                    : 08:00 - 17:00 
Çarşamba         : 08:00 - 17:00 
Perşembe         : 08:00 - 17:00 
Cuma                : 08:00 - 17:00 
Cumartesi        : 08:00 - 13:00 
Pazar               : Sadece Acil Servis